Fem år med vekst - Innherred Entreprenør

Martin Sivertsen, daglig leder i Innherred Entreprenør har lang fartstid i bransjen og kan se tilbake på fem år med fantastisk vekst. Men å styre et av distriktets største byggefirma gjennom Covid, kunne ingenting forberede ham på. Fra pessimisme til byggeboom og nå; skyhøye byggevarepriser, er han svært spent på framtida.

Fra dystre spådommer til byggeboom

Til tross for dystre spådommer i starten av 2020, har Innherred Entreprenør greid å levere til budsjett, og Innherred Entreprenør kvalifiserer i dag som Gaselle-bedrift. 

 

Men de siste måneders prisoppgang i byggematerialer skaper hodebry for entreprenøren.

 

- Det hele bransjen sliter med er en vanvittig prisstigning på bygningsmaterialer, sier Martin og klør seg i hodet.

 

 

2022 kan bli utfordrende

Han spår at 2022 kan bli et av de mest utfordrende årene for byggebransjen på lang tid.

 

- Vi har jobbet som bare det for å komme gjennom Covid, nå håper vi at råvareprisene vil stabilisere seg.

 

Martin beskriver råvarepriser som har skutt i taket, mange varer har tredoblet seg. Noen varer er ikke å få tak i. Det er et underskudd på råmaterialer av både tre og metall. 

 

- Vi har hatt en prisvekst tilsvarende tretti år på bare noen knappe måneder, sier han

 

Jakter kreative løsninger

 

- Krisa er i ferd med å endre byggemetoden. Først var det bare rene treprodukter som ble dyrere, nå er det også trebaserte produkter som blir dyrere. Da må finne alternative løsninger.

 

Han forteller at de nå har en mann som sitter og ringer rundt både for å hente priser, men også fordi enkelte grossister faktisk mangler varer.

 

 

Gode ansatte er nøkkelen

 

Martin forteller at det er dyktige ansatte som har gjort suksessen til Innherred Entreprenør mulig. Nå håper vi at prisveksten og ordretilgangen stabiliserer seg. 

 

- Kompetansen vi har i dette firmaet tar årevis å bygge opp. Blir det full stopp og permitteringer er det ikke bare å få tilbake de arbeidstakerne vi eventuelt mister. Nå må vi bare sitte å håpe at ting stabiliserer seg, og prøve å finne en vei ut av denne andre krisa, sier han og smiler forsiktig.

 

Lokalt eierskap = penger inn i lokalsamfunnet

Innherred Entreprenør er stolte av å være en bedrift med lokalt eierskap og forankring. 

 

- Flere av våre samarbeidspartnere og konkurrenter er blitt kjøpt opp. Ved å eies lokalt sikrer vi at skatten vi betaler går tilbake til det lokalsamfunnet vi lever i. 

Siste nytt fra våre medlemmer